Lijmvlekken en gevonden voorwerpen

11 oktober 2017

Lijmvlekken

Tijdens diverse lessen maken we gebruik van lijm. De gewone plaksel of interlijm kan behandeld worden met water. Met warm water en afwasmiddel verloopt het schoonmaken nog beter en sneller.
De andere lijm, multicol, kan alleen verwijderd worden met speciale verdunner (op school aanwezig) of aceton. Probeer dit eerst aan de binnenzijde of in een zoom, omdat sommige kunstvezels niet bestand zijn tegen deze oplosmiddelen.
Een volkomen risicoloze manier van vlekkenverwijdering is het gebruik van een soort papier met minstens één ruwe zijde. Dit papier wordt met de ruwe zijde op de vlek gelegd, waarna men met een lauwe strijkbout over de gladde zijde heen gaat. De lijm smelt en zal in het papier trekken. Deze behandeling zo nodig met een nieuw stuk papier herhalen totdat de vlek geheel verdwenen is.
Belangrijk!
Het is zeer belangrijk stoffen waarin lijmvlekken zitten eerst op één van bovenstaande wijzen te behandelen, voordat ze gewassen worden. Na het wassen is het verwijderen van lijmvlekken veel moeilijker, zoniet onmogelijk geworden.

Gevonden voorwerpen

Het komt nogal eens voor dat er kleding en andere spullen op school blijven liggen. Het gaat hierbij om dassen, handschoenen, sportkleding enz.
We willen deze spullen best bewaren, maar na een bepaalde tijd moeten we toch “opruiming” houden. Als u iets mist, kom dan gerust even kijken! De spullen staan in een krat in de berging. (direct links bij de hoofdingang) We zullen de “opruiming” in de nieuwsbrief aankondigen.
Tijdens ouderavonden stallen we ook alles uit ...