Scholing van het team

20 juni 2017

Professionele leergemeenschap
Alle mijnplein-scholen leren van en met elkaar om kinderen beter onderwijs te geven. In het kader van onze schoolontwikkeling hebben we een collega-school gezocht en gevonden, die in dezelfde ontwikkelingsfase zit als onze school. Dit is De Esmoreit uit Luttenberg. De eerste contacten zijn gelegd en het onderwerp is bepaald: Hoe houd ik goede feedback-gesprekken? Het komend jaar gaan we hiermee verder.

Teamscholing
Elk jaar wordt het team betrokken bij het onderzoek van de academische student. De afgelopen jaren stond dit in het teken van onderzoekend en ontwerpend leren. De onderzoeksvraag voor het komend schooljaar moet nog uitgewerkt worden.

Teamscholing zal het komend jaar gericht zijn op het rekenonderwijs; de invoering van Wereld in Getallen 5.
Ook de verdergaande digitalisering zal vragen om (bij)scholing.

In verband met de directiewisseling zijn er wel twee studiedagen gepland, maar nog niet inhoudelijk vastgelegd.

Individuele scholing
Via EPOS worden diverse scholingstrajecten aangeboden, waarvoor individuele leerkrachten zich in kunnen schrijven.

IRIS-connect
Het komend schooljaar gaan wij gebruik maken van beeldmateriaal met behulp van IRIS-connect. Dit is een systeem met twee i-pads die de leerkracht kan gebruiken om opnames te maken. Iris-connect is volledig AVG-proof en wordt alleen intern door de leerkrachten gebruikt. Het beeldmateriaal wordt opgeslagen en is alleen toegankelijk voor de eigen leerkracht.
Dit beeldmateriaal kan de leerkracht dan gebruiken om te analyseren en om zijn of haar leerkrachtvaardigheden te vergroten.